Tallinna Linnuklubi

Birdwatch 2012 linnuretke tulemused

Pühapäeval, 7. oktoobril toimunud Birdwatchi väljasõidu käigus sai 10 TLK liikme, 6 uue linnuhuvilise, 4 vaatlustoru ja 16 binokli abiga kokku loetud 5304 lindu 73 liigist. Arvukaimateks liikideks olid kiivitaja 815 linnuga (suured parved Padise põldudel), metsvint 528 linnuga (tugev ränne Laokülas) ja hõbekajakas 464 linnuga.

Pisut kurvaks tegi rände vähesus ja paiksete hanede-laglede ikaldus. Samuti jäime ilma massilisest sookure-ja kaelustuvirändest, mida eile mujal kõvasti näha oli. Toredateks üllatajateks olid aga suitsupääsuke (4 is Laokülas) ja raudkull (kokku 9 is). Ka ilm oli prognoosidest helgem, pakkudes küll pidevat pinget, kuid õnneks vaid kümmekond minutit vihma ja rahet. Täpselt retke lõpus kl 15.30 hakkas sadama ja siis tuli mõnuga mitu tundi järjest.

Kas ilma tõttu või juhuse tahtel jäid registreerimata mitmed sel marsruudil tavalised linnud, nt ronk, hiireviu, merikotkas, merikajakas, sabatihane jms, kuid neid liike näeb kindlasti 5. või 6. oktoobril 2013 toimuva Birdwatchi väljasõidu käigus.

Suur tänu kõigile toreda päeva eest ja ärgem unustagem, et vaadeldes linde, unustad pinged!

Päeva vaatlustulemuste koondtabel on kättesaadav SIIN ja fotogalerii vaadatav SIIN.

Linnuvaatlemine pole naljaasi. Peep Lassmann teel tormisele merele. Foto: Aarne Tuule

Linnuvaatlemine pole naljaasi. Peep Lassmann teel tormisele merele. Foto: Aarne Tuule

Selle artikli kommenteerimine ei ole lubatud.