Tallinna Linnuklubi

Tallinna Linnuklubi linnuhariduslikud tegevused 2012

Tekst: Thea Perm

Ränne hakkab lõppema ja aastalõpp pole kaugel, mistõttu on hea aeg kokku võtta ka lõppev tegus ja sündmusterohke linnuhariduse aasta Tallinna Linnuklubis. Toimus 6 õppepäeva ja 3-päevane linnukool Ojaäärse looduskeskuses. Jaanuaris käisime arktilisi veelinde loendamas ja täitsime loendusankeedid, Keila-Joa mõisapargis sai otsitud aialinde, mis andis paljudele julguse talvisel aialinnuvaatlusel osalemiseks. Aprillis sõitsime Lahemaale saabuvaid rändlinde vaatama ning mais lugesime linnud üle Paljassaares ja Pärnumaal Paatsalus. Maikuusse mahtus ka looduskaitsekuule pühendatud loodusviktoriin Vabaõhumuuseumis. Juunis olime 3 päeva Ojaäärse looduskeskuses, kus õppisime linde ja nende hääli, tegime taimeherbaariumi, vaatlesime putukaid ja liblikaid ning ekslesime GPS-i abil metsaradadel. Sügisel kopsisime kokku pesakaste, et olla valmis uueks linnukevadeks ja külastasime Kabli linnujaama, kus õnnestus linde võrgust võtta ja rõngastada.

Ühtekokku osales üritustel üle 300 lapse, kellest nii mõnigi on tõsisem linnuhuviline ja kes soovib ka edaspidi binokli kätte võtta ning retkele minna.

Veelkord tänud osalistele ja abilistele ning Keskkonnainvesteeringute Keskusele, kes meie ettevõtmiseid toetas. Enne jõuluaega kutsub Tallinna Linnuklubi kõiki linnuhuvilisi õpilasi oma sünnipäevale pühendatud loodusviktoriinile, mis toimub 14.detsembril Kullo majas.

Talvituvaid veelinde vaatlemas. Foto: Thea Perm

Talvituvaid veelinde vaatlemas. Foto: Thea Perm

Selle artikli kommenteerimine ei ole lubatud.