Tallinna Linnuklubi

Tallinna linnuklubi linnuhariduslikud tegevused 2013

Tekst: Thea Perm

2013 aasta algas traditsioonilise talvise veelinnuvaatlusega Harjumaal ja lihavõtte linnuvaatlusega Eesti Vabaõhumuuseumis, mis seekord toimus ühes linnarahvaga lihavõtte pidustuste raames. Samal päeval toimus linnadevaheline linnuralli, kus osalesid ka Tallinna Linnuklubi liikmed. Ralli oli edukas ja Tallinna linnutundjad võitsid 49 liigiga esikoha.

Kiire aeg ei olnud aprillis – mais mitte ainult linnuriigis vaid ka Tallinna Linnuklubi liikmetel Peep Veedlal, Thea Permil ja Tiit Vohtal, kes viisid läbi tegevusi klubi KIK-i poolt rahastatava linnuharidusprojekti raames. Korraldati 10 korral linnulauluhommikuid ja 8 korral linnuretki Rocca al Mares ja Pääsküla rabas. Kokku osales retketel üle 300 õpilase.

Maikuu lõpetas õuesõppepäev Rocca al Mare Vabaõhumuusemis, mis lõppes õppepäeval saadud teadmiste kontrolliga. Õppepäeval osales üle 150 õpilase. Põhikooli õpilaste seas olid tublid Inglise Kolledži, Prantsuse Lütseumi, Reaalkooli ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi lapsed. Gümnaasiumi arvestuses olid parimad Prantsuse Lütseumi, Vanalinna Hariduskolleegiumi, Gustav Adolfi Gümnaasiumi ja Inglise Kolledži õpilased. Parimaid premeeritakse õppereisiga Läänemaale.

Õuesõppepäev Rocca al Mares. Foto: Hans Kuusiku

Õuesõppepäev Rocca al Mares. Foto: Hans Kuusiku

Selle artikli kommenteerimine ei ole lubatud.